Je creatief potentieel ontdekken… het was een succes!

Dinsdagnamiddag verwelkomden wij in The Egg in Brussel  maar liest 23 geïnteresseerden op zoek naar hun creatief potentieel. Dat deden we met onze FourSight Tool. Het was een succes! Studenten, bedrijfsleiders, HR medewerkers, leidinggevenen en docenten konden samen kennismaken met hun eigen voorkeur denkstijl en reflecteren wat dat betekent voor hun organisatie.

Wij deden dat natuurlijk niet “zomaar”. We verwelkomden hen met een heerlijke kop koffie, nodigden hun uit om zelf hun naambadge te ontwerpren, en maakten hun creatieve brein los met een tekenoefening onder tijdsdruk. Na een korte intro konden ze zelf aan de slag, in kleine groepjes ontwierpen de deelnemers een oplossing voor een nog niet ontdekte consumenten nood. Mobiliteit stond hoog op de agenda, maar ook een dagelijks probleem als (hoe krijg ik mijn hoes over mijn dekbed) kregen een originele oplossing. Het was ons natuurlijk om het proces te doen. Hoe pakten de groepjes het aan? Opdracht nauwgezet uitvoeren en bevragen? Of gewoon, onmiddellijk in de actie en zien wat er komt…

Daarna kreeg iedereen “zijn rapport”, collega’s konden met elkaar in dialoog, anderen verkenden samen waar hun sterkten en valkuilen zitten in het creatief denkproces… Voor velen was het “Ah Ha! Daarom doe ik het zo!”.  We zagen heel wat blinkende ogen van herkenning en fronsen bij het (her)ontdekken van blinde vlekken… Iedereen ging met een extra inzicht naar huis.

Natuurlijk vertellen deelnemers het beter zelf, en spreken beelden hun eigen taal… klik op het filmpje!


en wij rondden de dag af met “zullen we dit vaker doen?”

Who is Karen Peirens

You need update your bio: Edit your profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK