Consense & Congaz partnership voor vrijwilligerswerk in Benin, Afrika

Een jaar geleden vertelde Herman, broer van Ann Noppen en medewerker van de NGO Eco Benin dat Eco Benin baat zou hebben bij ondersteuning rond het uitbouwen van hun leiderschap. Het succes van de organisatie leidde immers tot sterke groei, en dat was een hele uitdaging. Dat viel niet in dovemansoren. Ann wilde altijd al iets doen in ontwikkelingslanden, en dit was een kans om te investeren, niet met geld maar met haar talenten. Ze vond in Ingrid een enthousiaste partner.  Zo konden ze de  “whole brain leadership” expertise van Consense en de ervaring van Congaz in entrepreneurship en creativiteit combineren en samen een sterker verhaal bouwen.

In September 2014 ontmoetten ze Gautier Amoussou, CEO van de NGO Eco-Benin, gespecialiseerd in eco-toerisme.  Eco-Benin heeft 15 sites met eco-lodges, gebouwd door de plaatselijke bevolking. Ze hebben ook een Carbon Action plan ontwikkeld dat zowel herbebossing als het gebruik van verbeterde kookvuren promoot. Touristen kunnen mee bomen planten in ruil voor de CO2 uitstoot die hun vlucht naar Benin veroorzaakte. Meer info op www.ecobenin.org.

Eco-Benin staat op de lijst van genomineerden van de Koning Boudewijnstichting voor 2014.

In januari 2015 trekken Ingrid en Ann twee weken naar Benin om te verkennen hoe het noorden en het zuiden van elkaar kunnen leren op de domeinen van whole brain leadership en entrepreneurship.

Volg hun verhaal op Twitter en Linkedin

Ann Noppen & Ingrid De Clercq
January 2015

Who is thomasgeusens

You need update your bio: Edit your profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BACK